Alla vinmiddagar börjar kl 18.00 och det serveras
en trerätters meny med minst fyra vinserveringar.

Varmt välkomna!

sadla.jpg

rIESLINg 20/3
850 kr

Rieslingdruvan kan vara en av de mest spektakulära.
Den är otroligt användbar då dess egenskaper är lite utöver de vanliga. Med sin härliga syra, fruktighet och kropp utgör sig rieslingvinet till en utmärkt vän för både gommen som att avnjutas tillsammans med en god matbit. Riesling odlas över hela världen och just därför ställer vi upp ett urval bredvid varandra för att jämföra hur bla klimatet påverkar vinets karaktär.

chap.jpg

M.Chapoutier 27/3
1110 kr

Under denna kväll får vi besök av Lineá från Lively Wines som ska ta oss på en resa genom ett urval av denna legendariska Rhoneproducents fantastiska viner.
Chapoutier har funnits sedan 1808 med det var inte förens 1989 som förvaltningen togs över av Michel och han har sedan dess varit ansvarig för både arbetet i källaren såsom i vingårdarna, där de arbetar med både ekologiska som biodynamiska metoder för att få fram dessa otroliga viner av både röda, vita och söta varianter.

201003-a-australia-wine-regions.jpg

Australien 17/4
950kr

Denna kväll får vi besök av Fredrik från Provinum! I sydöstra delen av Australien sker den mesta av all vinproduktion och här hittar vi en mängd olika microklimat, allt ifrån de hetare klimaten i bla Barossa Valley där druvan Shiraz dominerar, till de lite svalare delarna som Adelaide Hills där mycket av landets vitvinsproduktions sker. Pga. detta så erbjuder Australien en mängd av olika stilar av både vitt, rött och sött vin. Till vinerna kommer ni avnjuta rätter som Luke lagar med inspiration från sin uppväxt i kuststaden Cronulla, en förort söder om Sydney.

images (1).jpg

usA 24/4
1200 kr

Vi får återigen besök av Linéa från Lively Wines! I USA sker den mesta av vinodlingen på landets västkust, men det förekommer även vinodlingar på den östra sidan. Chardonnay och Cabernet Sauvignon utgör en stor det av produktionen, men här hittar man även viner av bla Syrah, Pinot Noir och Riesling. Dom ekfatslagrade vinerna ligger vanligtvis på amerikansk ek som resulterar i stora, maffiga rödviner och generösa, fruktiga vita viner. I bla Napa Valley hittar man en drös av enormt skickliga producenter som producerar viner med smaker som få. Generositet tillsammans med elegans gör amerikanska viner money well spendt!

AJAKL.png

Nya Carneigebryggeriet gästspel

INVÄNTAR DATUM

I Hammarby Sjöstad ligger Nya Carneige Bryggeriet beläget i den gamla lampfabriken LUMAs lokaler. Bakom dess tjocka väggar sker en av landets bästa öltillverkning a´la Chris Thurgeson och hans fem bryggare,
och tillsammans gör dom ett otroligt ”gott” resultat.
Här hittar vi även en modern bistro där Alfred och Alexander sköter spakarna och tillsammans med matsalen levererar de stämningsfyllda kvällar en efter en. Ikväll har vi äran att ha både matsalspersonal, kockar och bryggare här för att tillsammans ha en hejdundrande afton med skratt, god mat och öl, öl och ännu mera öl. Vad mer behöver man?